Menu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze mensen

 

 

 

Over onze mensen

Een verhaal over onze organisatie en cultuur wordt natuurlijk pas echt waardevol als onze medewerkers het ook zo ervaren. Een aantal collega's vertellen daarom wat ze binnen de organisatie doen en hoe het is om te werken bij Rabelink.

Dennis Knippenborg – Senior Logistics medewerker, locatie ‘s-Heerenberg

 “Ik ben, samen met mijn directe collega, verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op de werkvloer. Het leukste aan mijn werk is dat het veelzijdig is: ik ben bezig voor verschillende klanten en op verschillende panden. Dat maakt het afwisselend. Eerst werkte ik hier als logistiek medewerker, ik wilde gewoon m’n ding doen en verder niets, al merkte ik wel dat ik stiekem wat uitdaging miste en langzaamaan verder begon te kijken. Toen dat in een ontwikkelgesprek naar voren kwam, kreeg ik te horen dat ze iemand zochten voor een leidinggevende functie op de werkvloer. Ik heb toen intern gesolliciteerd en nu zit ik harstikke goed op mijn plek. Ik doe regelmatig cursussen; zoals een cursus gasmeten. Zo ontwikkel ik me steeds verder. Binnen mijn team wil ik een open sfeer creëren, waarin we elkaar helpen. Zo probeer ik de hele hal bij elkaar betrokken te laten zijn, zodat we niet alleen gericht zijn op ons eigen team, maar ook kijken of we onze andere collega’s kunnen helpen zodat we allemaal op tijd klaar zijn met onze werkzaamheden. Het mooiste aan Rabelink vind ik de cultuur: iedereen is gelijk, er is geen strakke rangorde. Iedereen is aanspreekbaar en je kunt openlijk je mening geven. Dat wordt ook aangemoedigd.” 

Melanie Besselink – Vrachtwagenchauffeur

“Ik rij als chauffeur tijdens de dagdienst op de bakwagen in de buurt, in dorpen en steden en industriegebieden. Tijdens nachtdiensten rij ik met oplegger naar het CTS-depot in Nieuw-Vennep en los en laad ik zelf. Soms lever ik overdag ook zelf wat ik in de nachtdiensten ophaal, dat is wel leuk. Het fijne aan Rabelink vind ik de gezelligheid. Je ziet dat het bedrijf groeit, maar nog steeds heb ik niet het gevoel dat ik een nummertje ben. Ik hoor er echt bij en wordt overal bij betrokken. Toen ik hier intern de opleiding tot chauffeur deed, werd ik goed geholpen. Vorig jaar gaf ik aan dat ik nachtdiensten wilde draaien, een paar weken later was dat geregeld. Er wordt echt meegedacht met je wensen en als je je verder wilt ontwikkelen, is dat zeker mogelijk. Rabelink is een topbedrijf om voor te werken: werksfeer, werkdruk en materiaal zijn allemaal prima in orde, en als er wel iets aan mankeert dan wordt dat snel verholpen. De planning is goed op orde zodat je werk altijd goed te doen is, zonder stress.”

Jan Douwe de Waard – Global Forwarder Air & Ocean, locatie Alblasserdam 

“Mijn functie is heel divers, maar ik houd me voornamelijk bezig met import van lucht- en zeevrachten. Ik zorg dat containers geleverd worden waar de klant wil, regel de vrijstelling op de terminal, plan transporten in en heb contact met onze warehouses en de klant. Die diversiteit én het contact hebben met verschillende mensen, maakt het werk zo leuk. Ik werk hier nog niet zo lang, maar ik ontwikkel me constant door. Er wordt heel goed aangevoeld wanneer ik er weer een stapje bij kan hebben, zonder dat ik het idee heb dat ik in het diepe word gegooid. Wat het werken hier nog mee zo leuk maakt? Dat iedereen voor je klaar staat en je wil helpen, ook als je elkaar soms nog niet eens echt ontmoet hebt. De laatste tijd krijg k er bijvoorbeeld steeds meer exportzendingen bij. Dat is weer heel anders en nieuw, maar door de begeleiding van mijn collega’s blijft het overzichtelijk en heb ik het idee dat ik er al aardig grip op begin te krijgen. Bij Rabelink heerst echt een open sfeer en groot familiegevoel. Die verbondenheid binnen het hele bedrijf voel je zelfs hier in Alblasserdam, terwijl de meeste collega’s in het oosten zitten!” 

Milou Bockting – Business Analist, locatie Wehl 

“Nadat ik bij Rabelink ben begonnen als datatypiste en daarna op de salesafdeling heb gewerkt, ben ik nu business analist. Samen met mijn collega Danian zijn we de schakel tussen de operatie (bijvoorbeeld planning, Sales en Air & Ocean) en de IT-afdeling. We kijken wat er makkelijker en beter kan. Dat uitzoekwerk vind ik leuk. Het is ook fijn dat er hier doorgroeimogelijkheden zijn. Ik had nog totaal geen ervaring in de sector transport & logistiek toen ik een paar jaar geleden begon, als datatypiste heb ik rustig in kunnen komen. Op de salesafdeling kreeg ik meer zicht op het complete plaatje en daar heb ik nu profijt van, ik weet hoe alle processen lopen. Ik leer ondertussen veel van m’n IT-collega’s – daar zit zó veel kennis – en hoop verder ook nog wel cursussen of opleidingen te gaan doen. Dat wordt ook aangemoedigd. En verder is de werksfeer heel goed, dat vind ik net zo belangrijk als het werk zelf. Je zit 8 uur per dag met je collega’s; als je daar niet mee overweg kunt, dan houdt het op. Leuk werk én leuke collega’s, die balans is er wat mij betreft zeker bij Rabelink.''

Robin Geerts – Vrachtwagenchauffeur

“Als chauffeur vind ik het leuk om van alles wat te doen, ik ben een echte duizendpoot. Eerst reed ik voornamelijk stukgoedzendingen in de Benelux, nu ga ik ook met lengtegoederen in Zuid-Duitsland met de Kooiaap op pad. Ik heb een cursus gevolgd om met zo’n meeneemheftruck te werken; dat werd me vanuit Rabelink gevraagd en ik wilde het zelf ook graag. Zo ben ik breder inzetbaar en dat is mooi, want het liefst doe ik elke dag wat anders. Ik vind het fijn dat daar ook rekening mee gehouden wordt: ik gaf aan dat ik ook wel op het buitenland wilde rijden en dan is dat bespreekbaar. Er is inspraak, overleg én er wordt iets mee gedaan. Wat mij betreft ga ik in de toekomst nog meer opleidingen en cursussen volgen. Dat wordt vanuit Rabelink ook aangemoedigd, bovendien ben ik dan nóg breder inzetbaar. In de toekomst hoop ik nog wel wat verder van huis te gaan met de vrachtwagen, ik wil me blijven ontwikkelen.” 

Norbert Raben – Transportplanner, locatie Wehl 

“Ik werk op de Zwitserland-planning, dat betekent dat ik me met de import en export bezighoud. En omdat Zwitserland niet bij de EU hoort, heb je dan veel met de douane te maken. Dat heeft vaak nogal wat voeten in de aarde en dat is juist wat me zo aanspreekt aan dit werk: het is nooit hetzelfde en je leert elke keer weer bij. Door, als iets onbekend is, door te vragen – bij collega’s, of extern, waar de benodigde kennis ook maar te vinden is. Wat ik verder heel prettig vind, is de collegialiteit. De sfeer op de afdeling is hier geweldig. Je merkt dat Rabelink een familiebedrijf is. Het is op de planning écht net een familie. Behalve dat we samen hard werken, is er ook ruimte om overal over te praten, er is altijd begrip. Dat zorgt er ook voor dat Rabelink een fijne werkgever is. Zaken als het salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed geregeld, maar die werksfeer is wat het verschil maakt.” 


Meer weten over werken bij Rabelink?

Neem dan contact op met:

Tessa ten Bokkel
HR Business Partner

 

 

t.tenbokkel@rabelink.nl

 

 

 

06 51 07 87 40 

 

 

Contactgegevens

 

 

 

 

 

Kryptonstraat 1

0314 - 36 85 00

Privacyverklaring

7031 GG Wehl

 

Disclaimer