Menu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verhalen uit de praktijk

 

 

 

Onze BBL leerlingen

Benieuwd hoe onze BBL'ers hun opleiding en het werken bij Rabelink ervaren? Lees hieronder de verhalen van de jongste talenten van onze organisatie.

Rens Radstake – BBL Chauffeur

“Toen ik op het Graafschap College de chauffeursopleiding volgde, had ik een paar keuzes om stage te lopen. Rabelink leek me het mooiste bedrijf: mooi materieel, een paar nieuwe panden én menselijk. Je kunt hier jezelf zijn, bij sommige andere bedrijven had ik toch het gevoel dat je een nummer bent. Tijdens het BBL-traject begon ik op de loods: laden, lossen, met de heftruck werken, het zekeren van zendingen, eigenlijk alles waar je later ook op moet letten als je zelf chauffeur bent. Je bouwt zo een hoop ervaring op, ik heb er veel geleerd. Ook dankzij de begeleiding, ik kon alles vragen en kreeg alle hulp als ik dat nodig had. Voordat ik daarna zelf achter het stuur kwam te zitten, ben ik nog een paar keer met een collega mee geweest op de vrachtwagen; een beetje ernaast zitten en meekijken. Dan krijg je mooi inzicht in hoe het chauffeursleven echt is. En nu ben ik lekker aan het werk, je hebt je eigen vrijheid en het bevalt heel goed.”

Brian Veenhuis – BBL logistiek 

“Vooraf had ik gedacht dat ik misschien wel vrachtwagenchauffeur wilde worden. Maar ik ben bij Rabelink als bijbaantje begonnen in het magazijn en dat is me zó goed bevallen, dat ik niet meer weg wilde. De sfeer op de werkvloer in het warehouse op de Immenhorst, de werkzaamheden zelf, ik vond het geweldig. Dus ben ik via het Graafschap Collega de BBL-opleiding logistiek medewerker gaan volgen. Die heb ik afgerond, nu doe ik de opleiding tot teamleider logistiek. Ik hoop na het voltooien daarvan ook als teamleider te kunnen instromen. Op dit moment help ik de teamleider met aansturen, ondertussen draai ik ook mee met laden en lossen. Mijn chef staat altijd voor me klaar. Vragen, problemen, ik kan overal mee bij hem terecht. Ik denk er nog wel over na om hierna alsnog de chauffeursopleiding te gaan doen, maar dat is dan puur om mijn kennis te vergroten. Want ik wil in het warehouse blijven werken, dat is me al snel duidelijk geworden.” 

Swen Ros – BBL Bedrijfswagenmonteur

“Ik volg sinds kort de BBL-opleiding eerste bedrijfswagenmonteur op het Graafschap college, ik wil graag eerste monteur worden. Vanaf maart werk ik al bij Rabelink, dus het is fijn dat ik hier ook mijn opleiding kan doen. Het biedt de uitdagingen van een logistiek bedrijf, ik doe nu ervaring op met meerdere automerken, dat is niet altijd het geval bij andere bedrijven. Die diversiteit maakt het uitdagend. Ik leer er veel van om mee te kijken met andere monteurs, maar er is ook genoeg werk om zelf te doen! Ook de begeleiding vanuit Seesing is fijn, als ik hulp nodig heb of wanneer er onduidelijkheden zijn, helpen ze me hier altijd goed mee. Ik zou Rabelink zeker aanraden bij andere studenten; je wordt gezien en behandeld als collega. De begeleiding en de werksfeer zijn top!”

Roy Eppink – BBL Planner Wegtransport

“Ik heb de opleiding Transport planner – Planner Wegtransport gevolgd op het Deltion College in Zwolle en in december 2019 afgerond. Sinds februari heb ik mijn diploma. Ik ben de opleiding gaan doen toen ik toevallig een advertentie van Seesing voorbij zag komen, daar heb ik toen extra informatie over gevraagd, waarna ik ben uitgenodigd voor een gesprek bij Seesing in Lichtenvoorde. Vervolgens had ik een gesprek met Rabelink en daar had ik al meteen een goed gevoel over. Een leuk bedrijf, met veel relatief jonge mensen. Het is een groot bedrijf, en in het begin moest ik daar wel aan wennen. Maar iedereen gaat lekker normaal met elkaar om hier, en dat maakt het leuk. De begeleiding tijdens de opleiding ging goed, ik kon altijd bij mijn begeleider terecht als ik vragen of opmerkingen had. Sinds januari 2020 zit ik op de Customs afdeling. Ik heb daar geleerd hoe de ‘douane wereld’ in elkaar steekt, en wat het belang is van zo’n afdeling in een groot internationaal bedrijf. Ik heb nog veel te leren, en dat is ook zeker mijn doel. 

Verder is mijn ambitie, om zoveel mogelijk over de douane formaliteiten te leren, en me te specialiseren. Zodat ik die kennis weer in het werk kan toepassen. In de toekomst lijkt het me leuk, om de volledige afdeling te leiden, en om te zien of wij onze werkzaamheden kunnen uitbreiden, zodat we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn.”  


Meer weten over werken bij Rabelink?

Neem dan contact op met:

Sharon Vonk
HR Business Partner

 

s.vonk@rabelink.nl

 

 

06 12 80 27 15

 

 

 

Contactgegevens

 

 

 

 

 

Kryptonstraat 1

0314 - 36 85 00

Privacyverklaring

7031 GG Wehl

 

Disclaimer